Sikertelen a fogyókúra? Talán lelki okok állnak a háttérben! Téma: Egészség

Ezen az oldalon sokszor és sokféleképpen írtunk már a fogyókúráról. A procedúra sikerességéhez minden esetben teljes életmódváltás szükségeltetik, hiszen, ha csak ideig-óráig tartjuk be a szabályokat, a pluszkilók is könnyen visszatérhetnek – többedmagukkal. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor hiába az életmódváltás és az önsanyargató trükkök- a kilóktól egész egyszerűen képtelenek vagyunk megszabadulni. A kérdés már csak az, miért? Nos, a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb esetben lelki problémák állnak a jelenség hátterében.

A kutatások bebizonyították, sok hölgy egyfajta védekezésként szed fel magára felesleget. Főként az egyedülálló nőkre igaz ez, akik félnek az intimitástól – viszont mégis vágyják azt. Ezáltal pedig belépnek abba az ördögi körbe, amiből nagyon nehéz kiszabadulni: a felesleges kilók miatt ugyanis elzárkóznak a többi embertől, mintegy pajzsként használva a zsírpárnáikat, mondván, így ők már úgysem kellenek senkinek. A gond megoldása a valós probléma felismerésében áll, ám ha ez megtörténik, a már említett életmódváltás fejében az áhított fogyás is magától elindul majd. Addig ne is kezdjünk bele a fogyókúrába, amíg a belső démonunkat le nem győzzük.

Ez a személyes démon lehet bármi a rossz gyermekkortól kezdve, a toxikus kapcsolaton keresztül bármilyen régi sérelemig. Ha a gócpontot feloldjuk, a fogyás sem várat magára sokat. Egyébként maga a folyamat, bár fájdalmas és kissé félelmetes is, igazi győzelemérzettel ruházza fel az embert, ha egyszer a végére ér. Amennyiben sikerül magunk mögött hagyni a legnagyobb gátló tényezőinket, sikeresek, és ami a legfontosabb: sokkal boldogabbak lehetünk a múltbéli énünknél. Érdemes észben tartani, hogy egyetemes megoldás, vagy mindenki által fogyasztható recept nincs. A probléma megoldásának a kulcsa az egyéni útkeresésünkben és az egyéni megoldásokban keresendő. Nagyban segítheti a folyamatot, ha a procedúra alatt egész végig naplót vezetünk – hiszen így a legegyszerűbb reflektálni saját magunkra.

Az eredményeink így lesznek kézzel foghatóak, amelyeket, bár elsőre furának tűnhet, nehezen tudjuk majd elfogadni. A fogyás nem könnyű annak, aki már több éve súlytöbblettel küzd-, ha pedig mindezt önsanyargató fogyókúra mellőzése nélkül, a gondolataink megváltoztatásával, a fókuszpontok átkalibrálásával érhetjük el, egész egyszerűen maga a mennyország. Tarkítsuk az életünket élményekkel! Találjuk meg azt a hobbit, amit már oly régóta szeretnénk űzni! Gondolkodjunk pozitívan és éljük meg a percet! Ha így teszünk, a fogyás is jóval könnyebben megindul, és sokkal eredményesebb, illetve tartósabb lesz, mintha a csodadiéták egyikét próbáltuk volna magunkra erőltetni.

« Érrendszeri panaszok kezelése a természet kincseivel
Káros mindennapi szokásaink »