Modern applikációk segítik az életmódváltókat Téma: Életmód

A modern kor magával hozta azt a tendenciát, hogy szinte nincs is az életnek olyan területe, amit a technológia és az innovatív fejlesztések át ne szőnének. Így van ez az egészséges életmódra való törekvéssel is, hiszen míg néhány évtizede csak a torna és a szénhidrátmentes diéta segítette a hölgyeket és az urakat a bombaalak elérésében, manapság már a modern applikációk töltik be kábé ugyanezt a szerepet. Bár az említett hagyományos módszerek ugyanúgy megállják a helyüket, mint egykoron, az igazság az, hogy a folyton a telefonját nyomkodó átlagember könnyebben szánja rá magát a fogyókúrára, ha digitálisan nyomon tudja követni a fejlődését és az elért eredményeket.

Bizony, a képernyőn megjelenő számoknak hatalmas motivációs erejük van, ha arról van szó, mit ehetünk és mit nem, illetve, hogy mennyit kell még mozognunk ahhoz, hogy meglegyen az általunk kitűzött napi minimum. A szóban forgó mobil appok leginkább azoknak kedveznek, akik irodai munkát végeznek, hiszen lássuk be, a monitor előtt ülve, versenyezve a határidőkkel roppant nehéz észben tartani, amit a szervezet kívánna. Szerencsére az egészség felé vezető út 5 olyan ingyenes alkalmazással van kikövezve, amelyek nemcsak hasznosak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. A Break Reminder névre hallgató app például jelzi, ha már ideje lenne némi szünetnek, így – ha komolyan vesszük a figyelmeztetést- nincs is más dolgunk, csak felpattanni a székünkből, és megmozgatni az elgémberedett izmainkat.

Ha már mozgásról beszélünk, nem árt tudni, hány métert, illetve kilométert tapostunk le a napunk során, amiben a Runtastic alkalmazás lesz a segítségünkre. Az iménti appnak rendkívüli a motiváló ereje, hiszen mi, emberek úgy lettünk bekódolva, hogy vágyjuk a folyamatos fejlődést, így a kis számok láttán feléled bennünk a küzdeni akarás, és az eredmény felfelé tornászásának kívánsága. Az egészséges életmód elképzelhetetlen elegendő folyadék fogyasztása nélkül, amit, valljuk be, sokszor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni.

Hogy ez ne történhessen meg ezentúl, a Plant Nanny nevű alkalmazás áll a szolgálatunkra, amelynek keretein belül egy egész kertnyi cuki virág sorsáért is mi felelünk. Persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy az étel, amit eszünk, mindig tápláló legyen, illetve ne tartalmazzon „üres” kalóriákat. Érdekes, viszont igaz, hogy a hamarjában bedobott csoki szelet vagy a chips könnyen kimegy az ember fejéből, ha nincs a telefonjára letöltve a YouAte névre keresztelt app, amelyet nem lehet becsapni, hiszen fényképek formájában dokumentálja, mi az, ami a tányérunkra került. Végül, de nem utolsó sorban a MealReminder applikáció az, ami garantálja, egyetlen nélkülözhetetlen étkezés se maradjon ki a napunk során. Jól hangzik, ugye? Tegye próbára az említett alkalmazásokat, hogy ne csak eredményes, de szórakoztató is legyen a fogyókúra!

« Hajmeresztően bizarr alternatív gyógymódok
Alternatív gyógymódok és az öngyógyítás folyamata »