Alternatív gyógymódok és az öngyógyítás folyamata Téma: Egészség

Manapság nem ritka eset, ha valaki a modern gyógyászat és a gyógyszerek fölött érzett kételyeit hangoztatja, sőt, az a tendencia sem számít rendkívülinek, hogy egyre több ember fordul kíváncsian a hagyományos módszerek felé, ha a bajaik orvoslásáról van szó. Ez utóbbi tábor lelkes hívei azzal indokolják a választásukat, hogy míg a modern orvostudomány az egyes megbetegedések tüneteit kezeli egyesével, addig a hagyományos, klasszikus természetgyógyászat az emberi szervezetet, mint egészet veszi alapul, és a rendellenességek okait kívánja kideríteni, nem pedig a panaszokat kúrálni. Az emberek bizalmatlansága talán onnan is ered, hogy a pénznek vitathatatlanul nagy szerepe van a gyógyítási folyamatok során, sőt az sem ritka, ha pont annak hiányában marad el a szükséges kezelés.

Természetesen ezzel nem azt állítjuk, hogy a homeopátia és a természetes gyógymódok teljesen fel kell, váltsák a modern gyógyászatot, sem azt, hogy ez utóbbi ne lenne egyáltalán hasznos, hiszen elég csak arra a számtalan, a különféle vakcináknak köszönhetően ma már teljesen veszélytelen betegségre gondolni, ami néhány száz évvel ezelőtt emberek ezreinek a haláláért volt felelős. Jelen cikkünk feladata rávilágítani arra, hogy igazából ott kezdődik a természetgyógyászat és az öngyógyítás folyamata, ahol a modern kezelések eredménytelenek maradtak.

A holisztikus felfogás szerint az ember olyan egység, amelynek lényegi magvát és apró részeit megértve kideríthetjük a megbetegedések okait, így csírájában téphetjük ki a kártékony forrásokat, hiszen, ha a szervezet harmóniája, egyensúlya megbomlik, központi kezelésre, és nem pillanatnyi tűzoltásra van szükség a hosszú távú siker érdekében. Azon a tényen már senki nem lepődik meg, hogy a szervezetünk képes az öngyógyításra. Elég csak arra a folyamatra gondolni, amikor a friss vágás a bőrfelületen idővel beheged, majd nyomtalanul eltűnik.

Az öngyógyítás mindnyájunk sajátja, olyan ősi tudás, amely az idők kezdetén lett belénk kódolva, ám a stresszes életmód, a szintetikus anyagok és a számtalan káros befolyás, ami időről-időre ér minket, elfeledtette velünk ezt a bölcsességet, és sebezhetőbbé tett minket. Időnként hallani olyan csodával határos felépülésekről, ahol az orvostudomány már feladta a harcot, de az egyén szervezete nem fogadta el a kudarcot, és öngyógyításba kezdett. E szívmelengető történetek szereplő maguk sem tudják, hogyan gyógyulhattak meg ott, ahol a tudomány már lemondott róluk. Az öngyógyítás fejben kezdődik, de a természetgyógyászat és az alternatív gyógymódok azok a mankók, amelyekre rátámaszkodva mi is elindulhatunk az egészség és a felépülés felé vezető úton.

« Modern applikációk segítik az életmódváltókat
Mikor szükséges a kötelező biztosítás váltás? »