A jóga és a sikeres állásinterjú kapcsolata Téma: Jóga

Álmatlanul töltött éjszakák sora, kínzó gyomorgörcs, az önmagunkba vetett bizalom megkérdőjelezése. Bizony, ezek a korántsem kellemes jelenségek előzik meg a várva-várt állásinterjú napját. Modern világunk szerves velejárója, hogy mindenért aggódunk, és nem elégszünk meg mással, csak a tökéletessel. A perfekció utáni hajsza közepette pedig elfelejtettük, hogy olyan ősi tudás birtokosai vagyunk, ami könnyedén átsegít az élet nehezebb helyzeteiben. Igen, kedves hölgyeim és uraim, természetesen a jógáról van szó. A szóban forgó gyakorlat a lélek, a test és a szellem harmóniáját hivatott elérni- és mikor jönne jól a belső nyugalom és balansz, ha nem épp a már sokat emlegetett, elképesztően fontos, eget rengető interjú során?

Tartson velünk, ha érdekli a téma, netán épp most nyert relevanciát az életében a nyugodt, higgadt és megfontolt belső kisugárzásának a felszínre hozása. Kezdjük azonnal egy kérdéssel! Mivel tölti Ön az interjú előtti perceket? Nyilván sokan akadnak olyan személyek, akik gondolatban még egyszer utoljára átfutják a lehetséges beszélgetés-témákat, mások pedig a mosdóban igazgatják a hajukat vagy a ruhájukat. Természetesen a megjelenés és a felkészülés is roppant fontos tényezők, ha sikeresek szeretnénk lenni, de a harvardi kutatók bebizonyították, még a legnagyobb tudással rendelkező egyén sem érhet el kielégítő eredményeket, ha a testtartása nem sugároz erőt és határozottságot. Testtartás, ennyi lenne csupán a siker titka?- kérdezhetik most többen, jogosan. A válasz viszont minden esetben az, hogy igen.

A jóga pedig – ami, ha úgy vesszük, a harmónia megteremtését segítő testtartássorozatok több ezeréves hagyománya- segít megnyugtatni az elmét és a tudatot, a szemlélő fél szemében pedig olyan személy látszatát kelti, aki tudja, mit akar, és azt is, hogyan érje el a kitűzött célt. Az, hogy milyen pózt veszünk fel, hatással van a karizmánkra, ami természetesen nem marad észrevétlenül. Abban az esetben, ha szkeptikusan csóválja a fejét e sorok olvasása közben, gondoljon csak a nagy történelmi egyéniségekre, a vezetőkre és szónokokra! Szánja rá az időt, és elemezze a testtartásukat! Garantáltan talál több olyan közös pontot, amit az adott személyek tudatosan vagy tudat alatt, de sikeresen és meggyőzően alkalmaztak. Az interjú előtti néhány percet tehát ne a már megtanult információk ismételgetésével vagy a külseje fölötti aggódással töltse el!

Használja ki okosan azt a néhány percet, vonuljon félre valamilyen csöndes helyre, nyújtózzon egy nagyot, és engedje az univerzum végtelen erejét átáramolni a testén. Tartsa ki a pózt legalább két percig, töltse meg mélyen a tüdejét levegővel, és érezze azt a magabiztosságot és nyugalmat, ami Önben lakozik. Ha leül az interjúztatók elé, elég csak felidézni, mit érzett néhány perce, hogy újra eltöltse a határozottság ereje. Ülő helyzetben a kezei kerüljenek a szék karfájára, de semmi esetre se keresztezze azokat a mellkasán, hiszen e jellegzetes testtartás azt sugallja, elzárkózunk és félünk valamitől. Az egyenes testtartás, a nyugodt beszédstílus és ritmus roppant fontos, ezzel párhuzamosan pedig kerüljük a haj, a nyak vagy az arc megérintését. Ha betartja ezeket az íratlan szabályokat, a siker sem várat magára sokat!

« Gyógynövények fejfájásra? Van megoldás!
Közművesített eladó telek Diósd mellett »