Hasznos gyógynövények fogfájás ellen Téma: Egészség

Az, aki már próbálta, tudja, a fogfájás okozta szenvedésnek alig van párja a világon. Az álmatlanul töltött éjszakák során, ahogy az izzadt ágyunkban forgolódunk nem is vágyunk másra, csak a fájdalom megszűnésére, de legalábbis enyhülésére. Ha a tünetek annyira erősek, hogy már gondolni sem tudunk másra, irány a fogorvos! A helyzet viszont az, hogy még a szakember sem képes ott csodát tenni, ahol az íny annyira gyulladt, hogy ezáltal lehetetlen hozzájutni magához a fájdalom forrásához, a rossz foghoz. Ez esetben két járható út áll a páciensek előtt.

Az első, talán legegyszerűbb módszer a gyulladás csökkentésére a különféle gyógyszerári tabletták. Az igazság viszont az, hogy e készítmények nem minden esetben váltják be a hozzájuk fűzött reményt, de az sem ritka eset, ha valaki a tapasztalt fájdalom ellenére sem szívesen folyamodik kémiai úton előállított termékekhez. Ha Ön is ebbe a kategóriába tartozik, és nem tudja, milyen alternatív módszerrel is élhetne, jó hírünk van, ugyanis jelen cikkünkben azokkal a gyógynövényekkel fogunk foglalkozni, amelyek köztudottan gyulladáscsökkentő erővel rendelkeznek. Az első fogfájás elleni gyógynövény a listánkról nem más, mint a mezei zsurló.

A hazánkban roppant népszerű növény széles körben elterjedt, és bárki megtalálhatja azt a szabadban a szántóföldek, rétek, mezők közelében. A külsőre aprócska fenyőfához hasonlító mezei zsurló remek vérzéscsillapító hatással bír, az abból elkészített teafőzet pedig már rövidtávon csillapíthatja a fogíny gyulladását és vérzését. A fájdalom csillapításában a kamilla és a borsmenta verhetetlennek számít a fogfájás elleni gyógynövények csoportjában, de sokan a levendulának is szívesen szavaznak bizalmat. Miért?

Nos, a levenduláról köztudott, hogy nyugtató hatással rendelkezik, így az abból készített tea nemcsak a fogfájást szünteti meg, de az éjszakai alvás nyugalmát és zavartalanságát is garantálja. Végül, de nem utolsó sorban a gyömbér és a kurkuma is nagy segítségünkre lehet, ha már nehezen viseljük a szenvedést. Az említett növényeket nem teaként kell fogyasztani, hanem azokat lereszelve készíthetjük el azt a masszát, amivel bekenhetjük az érintett területeket. Figyelem! Csak friss alapanyagokat érdemes használni, máskülönben hiába várjuk az áhított enyhülést! Természetesen a fogorvost így sem kerülhetjük meg, hiszen ahhoz, hogy a fájdalom örökre távozzon, szükséges egy olyan szakember segítségét kérni, aki pontot tesz végre az ügy végére, és kikezeli a szóban forgó rosszalkodó fogat- vagy eltávolítja azt, ha már nincs más megoldás.

« Közművesített eladó telek Diósd mellett
A világ legnagyobb szabadságharcosai, a kamaszok »