Olcsón is meg lehet úszni a biotáplálkozást? Téma: Biotáplálkozás

Manapság trendi egészségesen étkezni. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a biotáplálkozás címszó alatt elkészített ételek ára akár nagyon magas is lehet, ha nem gondoljuk át alaposan, mit is szeretnénk pontosan elérni, és főleg: mennyiért. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, okosan vásárolni csak a haladó biotáplálkozók tudnak –akik már megtanulták a saját kárukon-, hiszen köztudott, hogy a kalóriaszegény, egészséges ételek sokba kerülnek. Igen, igen tudjuk, ez kicsit sem „fairplay”. Az egészséges táplálkozás azonban kivitelezhető, ha némi furfangot és kreativitást is beleviszünk a vásárlásba.

Jelen cikkünkben azokat a „dörzsölt” fogásokat vesszük át, amelyek segítségével Ön vékonyabb lesz, míg a pénztárcája vastagabb marad. Nos, elsősorban a bevásárló körút során igyekezzünk minél több friss zöldséggel és gyümölccsel megtölteni a kosarunkat. A friss termékek nemcsak finomabbak és egészségesebbek, mint az előre elkészített konzerves vagy dobozos társaik, de jóval olcsóbbak is. Igen, igen, a konzerves ananásznak valóban finomabb az íze, mint a frissnek, de gondoljon csak bele, ez vajon mi miatt lehetséges? Naná, hogy a rengeteg hozzáadott cukor és egyéb ízfokozók miatt!

Gondolkodjon tehát kétszer a gyümölcs- és zöldségvásárlás során, hiszen így nemcsak olcsóbban, de egészségesebben is valósíthatja meg a biotáplálkozást! Nem titok, hogy a hús ára az egekben van. Szerencsére azonban a biotáplálkozás keretein belül amúgy is tanácsos lecsökkenteni a húsbevitelt, illetve olyan termékeket fogyasztani, amelyek alacsony kalóriatartalmúak, mint a csirke vagy a hal. A vöröshús rengeteg telített zsírt tartalmaz, ami árt a szívnek és az érrendszernek is. Abban az esetben viszont, ha valóban szeretné kimaxolni az egészséges táplálkozás megoldásait, keresse a boltok polcain a tofut, a szóját vagy a már említett tenger gyümölcseit.

A biotáplálkozás követői jól tudják, a szóban forgó életstílus nem egyeztethető össze a gyorsételek fogyasztásával. Bármennyire is csábító tehát a hot-dog vagy a hamburger illata- gondoljon arra, ezek a termékek mennyire megterhelnénk a pocakját, és nem utolsó sorban a pénztárcáját is. Abban az esetben, ha pontosan, akár egy hétre előre megtervezi az egész menüt, könnyebb lesz a vásárlás is. Pro tipp haladóknak: ha rendelkezik odahaza egy saját kis földterülettel, ültessen saját palántákat, szórja el a magokat! Higgye el, sehol a piacon nem talál olyan finom hagymát vagy burgonyát, mint ami a kiskertjében terem! Az egészséges táplálkozás költségei így szinte a zéróra csökkennek majd!

« Miért élünk egészségtelenül?
Esztétikus kinézetű párátlanító »