Mit tegyen, ha csalás elkövetésével vádolták meg? Téma: Érdekességek

A bűncselekmények, főként a gazdasági bűncselekmények elkövetői között gyakori, hogy az elkövető csak utólag – a vádemelést követően – szembesül vele, hogy a tette bűncselekmény. Mit tegyen, ha csalás elkövetésével vádolják meg Önt, vagy egy családtagját? A legjobb amit tehet, ha még az első vallomástétel előtt konzultál egy tapasztalt ügyvéddel.

Erre nem csak azért van szükség hogy megtudja, hogy milyen büntetésre számíthat, hanem mert ekkor szükséges kialakítani a védekezési stratégiáját. Mi a pontos vád?

Elegendő bizonyíték áll rendelkezésre? A költségvetési csalás körébe tartozik az adócsalás, az áfára elkövetett csalás, a munkáltatói jogokkal összefüggésben elkövetett adócsalás, a jövedékkel való visszaélés, stb. Ide sorolták a jogalkotók a jogosulatlan gazdasági előny megszerzését, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértését is. Röviden minden olyan eset, ami a költségvetés sérelmével jár. Jogosan kérdezheti, hogy nem korai már rögtön az eljárás kezdetén ügyvédhez fordulni, főleg ha ártatlannak érzi magát? A védekezésnek számtalan lehetséges módja van, és egy rosszul megfogalmazott vallomással ronthat az ügyének a megítélésén. Ilyenkor higgadt, ésszerű döntések meghozatalára van szükség, melyet egy ügyvéd segítségével könnyebben meghozhat.

« Az angol fordító feladatköre
Bio élelmiszerek kedvező árban »