Az angol fordító feladatköre Téma: Érdekességek

Bárhová is utazzunk a nagyvilágban, az angol nyelvre mindenhol szükségünk lesz, főleg ha nem ismerjük az adott ország nyelvét. Ugyanakkor, a fordítóirodák bevételének jelentős része is angol fordításokból származik.

Ezért angol fordító minden ilyen irodában található, mivel ha külföldön szeretnénk munkát vállalni vagy tanulni, akkor az okiratainkat is le kell fordítani angolra, legalábbis az esetek többségében. Ezeket a fordításokat azonban csak szakképzett és engedéllyel rendelkező angol fordító végezheti el, csak ilyen formában fogadják el a hivatalos szervek.

Persze egy egyszerűbb okmány lefordításához nem lenne szükség szakemberre, hiszen azt egy kis nyelvismerettel bárki képes lenne lefordítani, de azzal nem érnénk semmit külföldön.

Az angol fordító azonban nemcsak hivatalos okiratok fordításával foglalkozik, mert ennél sokkal színesebb, izgalmasabb a munkája. Gyakran kapnak felkéréseket könyvek, versek és szakdolgozatok fordítására is. Egyetemi központokban az angol fordítónak igen sok dolga akad, főleg vizsgaidőszak táján.

« A Split klíma rengeteg előnye
Mit tegyen, ha csalás elkövetésével vádolták meg? »