Mit nyerhet, ha biotáplálkozásra vált? Téma: Biotáplálkozás

A nyár és a meleg idő közeledtével a szebbik nem képviselői egyre többet foglalkoznak a külsejükkel, azt latolgatva, hogyan szabadulhatnának meg villámgyorsan a fölösleges zsírpárnáktól, mire végérvényesen beköszönt a bikiniszezon. Az elvárás, amit a világ a nők felé támaszt, rettenetesen nagy nyomás alá helyezi a hölgyeket, akik egy rövid idő után valóban azt hihetik, csak akkor fogadja el őket a társadalom, ha a hollywoodi sztárokhoz hasonló alakkal rendelkeznek. Igazság szerint ezen nem is lehet abszolút csodálkozni, hiszen, míg a nőknek készült magazinok fele azt tanácsolja a hölgyeknek, hogy fogadják el magukat, hiszen eredendően szépek, addig a másik fele az újságoknak olyan bombabiztos fogyókúrás tanácsokat osztogat, amellyel bárki szupernővé avanzsálhat.

Ez a fajta kettős nyomás nagyon rossz hatással van a nőkre, hiszen –érthetően- egy idő után elvesztik a fonalat, és nem tudják, minek kell megfelelniük. Szerencsére vannak azonban olyan egészséges megoldások, amivel simán megszabadulhatunk két-három plusz kilótól, mindezt pedig úgy, hogy közben nem lépünk rá a fogyókúra viszontagságaival kikövezett, őrület felé vezető rögös útra. Fogyókúrázni nehéz. A rengeteg lemondással járó, frusztráló folyamat kimeríti a testet és a lelket, ráadásul, ha esztelenül csináljuk, a yo-yo effektusnak hála többet fog alattunk mutatni a mérleg, mint valaha. Viszont, ha az életmódváltást okosan kezdjük el, az eredmény is kielégítő lesz.

A biotáplálkozás, amely a nyugati országok után most kishazánkban is egyre-másra hódítja meg a szíveket, olyan egészséges módját kínálja a fogyásnak, ami nemcsak karcsúbbá, de fittebbé is teszi az embereket, emellett pedig jó közérzetet is biztosít. A biotáplálkozás lényege röviden abban áll, hogy csak olyan ételeket fogyasztunk el a napunk folyamán, ami ellenőrzött gazdaságból származik. A szóban forgó gazdaságok a termesztési folyamatok során nem használnak műtrágyát vagy permetezőszert, illetve a már készülőfélben lévő termékeknél sem alkalmaznak semmilyen kémiai adalékot.

A biotáplálkozás elkötelezett hívei arról számolnak be, hogy már nagyon rövid időn belül érezhető a szervezet átalakulása, ami tulajdonképpen a méregtelenítési folyamatok jótékony hatásának köszönhető. Sőt, az, aki a biotáplálkozás mellett teszi le a szavazatát, energikusabbá és könnyedebbé is válik, ennek függvényében pedig a közérzete is sokkal jobb lesz majd. Ha már Hollywood, akkor természetesen a sztárok sem hagyhatják ki a szóban forgó egészséges táplálkozásformát, aminek az elkötelezett hívei között ott találhatjuk a bombatestéről híres Julia Roberts-t és a csodaszép olasz színésznő, Monica Belluccit is. Kedvet kapott az életmódváltáshoz? Nos, megértjük. Vágjon bele a biotáplálkozásba akár már ma, hogy a cikkünk elején ecsetelt kettős elvárás okozta kínszenvedés végérvényesen és nyomtalanul eltűnhessen a hétköznapjaiból.

« Milyen gyógynövények segítenek a cukorbetegség szabályozásában?
Fánk babzsákjaink legszebb darabjai »