Milyen gyógynövények segítenek a cukorbetegség szabályozásában? Téma: Egészség

A cukorbetegség modern korunk rákfenéje. Az anyagcsere folyamatokat negatívan befolyásoló rendellenesség többszázezer embert érint világszerte, nem kímélve kishazánk lakosságát sem. Röviden a cukorbetegség nem más, mint a sejtek inzulinhiánya. Azok a személyek, akik a szóban forgó problémától szenvednek, ki vannak téve a fokozott folyadékveszteségnek, a különféle anyagcserezavaroknak és a fertőzéseknek is. Szerencsére a modern kor gyógyászati vívmányainak hála már könnyebb kordában tartani a cukorbetegséget, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy számos páciens fordul inkább a hagyományos gyógyászati megoldásokhoz, abban reménykedve, hogy a cukorszintje normalizálódik. A gyógynövények, illetve az azokból készített teák már rövid időn belül pozitív változást eredményezhetnek. Lássuk tehát, milyen gyógynövények állnak a rendelkezésünkre, ha bizalmat szavaznánk a hagyományos receptúráknak. Ki gondolta volna, hogy a sokak által a gyomnövények között számon tartott gyermekláncfű teaként roppant értékes! A C-vitaminban gazdag növény serkenti az emésztést, kiváló vizelethajtó hatással bír, emellett pedig a vércukorszintet is tökéletes balanszban tartja.

A diabétesszel vívott harc másik híres zászlóhordozója az erdei szederlevél, amit sokan csak a reuma és a köszvény csodaszereként emlegetnek. Bizony, a szederlevél a cukorbetegséget is remekül kúrálja, az abból készített tea pedig markánsan finom, különleges zamattal rendelkezik. Az ásványi anyagokban gazdag csalán szerepe felbecsülhetetlen, ha a diabéteszről van szó. A népszerű gyógynövényből készített tea számos problémát kezel a cukorbetegség mellett, mint például a reuma vagy a krónikus fáradékonyság, de a csalán a méregtelenítésben is párját ritkítja.

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk kicsit a fahéjról is, ami a legtöbb háztartásban ugyan megtalálható, mégis kevesen ismerik annak az inzulinszintre gyakorolt pozitív befolyását. A fahéj, azon túl, hogy az aromája roppant kellemes, kiválóan csökkenti a vércukorszintet, de a méregtelenítési folyamatok beindítását is serkenti. Az, hogy az imént felsorolt gyógynövényeket önmagukban megfőzve fogyasztjuk, esetleg egymással összekeverve, teljesen az egyéni döntésünkön múlik, viszont jó, ha tudjuk, a növények fokozhatják egymás hatását is, így gyorsabban léphetünk rá a gyógyulás útjára, ha a teakeverék mellett tesszük le a voksunkat. Ne féljük használni a nagymamáink által oly nagyra tartott gyógynövényeket, hiszen, ahogy a mondás is tartja, fűben-fában orvosság!

« Beépíthető vagy szabadonálló mosogatógép megrendelése
Mit nyerhet, ha biotáplálkozásra vált? »