Fűben, fában orvosság, avagy gyógynövények fejfájás ellen Téma: Egészség

A fejfájás garantáltan nem ismeretlen jelenség a legtöbbünk előtt. Bár az esetek többségében semmilyen komoly rendellenesség nem áll a fejfájás hátterében, azt azért muszáj beismerni, hogy a szóban forgó kínzó lüktetés cseppet sem kellemes. A fejfájásról tehát megállapíthatjuk, hogy hétköznapi panasz – a kérdés már csak az, mi okozza, és –ami még fontosabb- milyen módszerrel küzdhető le a legegyszerűbben? A rendellenességnek számos oka lehet, kezdve a frontérzékenységtől, a stresszen át, egészen a rossz emésztésig, de a tapasztalat azt mutatja az esetek jelentős, 90%-ában, az izomfeszülés a ludas.

Abban az esetben, ha nem vagyunk a hívei a különféle szintetikus, kémiai úton előállított gyógyszertári készítményeknek, hívjuk segítségük a természet szuperhőseit, azaz a gyógynövényeket! Nos, szerencsés az az ember, akit a munkája folyamán nem ér stressz. Az igazság az, hogy manapság egyfajta elvárás a feszített tempóban való munkavégzés, amelynek kötelező velejárója a szorongás és a testi-lelki nyugtalanság-, ami aztán a fejfájás formájában csapódik le. Ha Ön is ebben a cipőben jár, jó ötlet lehet hetente háromszor kakukkfüves lazító fürdőt venni! A kakukkfűről köztudott, hogy oldja a feszültséget és hatékonyan enyhíti a fejfájás gyötrelmeit is.

Ahhoz pedig, hogy mi is élhessünk a relaxáló fürdő áldásos hatásával, nem kell mást tennünk, csak két maroknyi gyógyfüvet elkeverni a forró vízben, majd minimum 20 percre elmerülni a kellemes illatú, wellness-hétvégéket megszégyenítő isteni fürdőben. Egyébként még az is teljesen mindegy, hogy száraz vagy friss kakukkfüvet alkalmaztunk az eljárás során. Amennyiben a tapasztalt fejfájáshoz a szintén kellemetlen émelygés, illetve egyéb gyomor-táji panaszok is járulnak, a friss és finom cickafark tea hozhatja el az áhított feloldozást. A recept egyszerű: egy csésze teához egy púpozott kanállal adjunk az említett gyógynövényből. A következő növény akár a vizsgára készülő diákok, vagy a fokozott szellemi munkát végzők csodaszere is lehet.

Természetesen a veronikáról van szó, amelynek a tea formájában való elkészítése ugyanazt a metódust követi, mint a korábban említett cickafark tea. A borsmenta szintén hatékonyan enyhíti a fejfájással járó panaszokat, akár folyadékként elkészítve kortyolgatjuk, akár esszenciaként párologtatjuk. Sőt, a menta esszenciát akár a halántékunkra is kenhetjük, a hatás így sem marad el. A tavaszi fáradtság sajnos kortól és nemtől függetlenül szedi az áldozatait. Ha Ön is tapasztalja a kellemetlen levertséget, ami az esetek jelentős részében fejfájással is párosul, készítsen teát zsurlófűből!

A kapott folyadékot lassan, apró kortyokkal fogyassza, és semmiképpen ne édesítse, hiszen úgy az elveszti a hatását. A gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert kamilla remekül állja a sarat migrénes panaszokkal szemben. A kellemes aromájú kamilla egyébként az alvásban is hatékonyan besegít, így nyugodtan elkönyvelhetjük az egyik legsokoldalúbb gyógynövényként. Végül, de korántsem utolsó sorban érdemes néhány szóban a csalánról is említést tenni, mint az egyik legnagyszerűbb fejfájás elleni természetes gyógynövény. Az élénkítő befolyással is bíró csalán nemcsak tea-, de az ülőfürdő formájában is előre borítékolja a sikert. Amint azt láthatjuk, a gyógyszerek helyett a természet megkérdőjelezhetetlen erejével is harcolhatunk a kínzó fejfájás ellen, méghozzá roppant hatékonyan!

« Rossz szokások, amelyek meghiúsítják a diéta sikerességét
Körömvirág – a gyógynövények legyőzhetetlen szuperhőse? »