Egészség – kiderült az örök fiatalság titka? Téma: Egészség

Bár a tudósok még nem jöttek rá az örök fiatalság titkára, ez nem jelenti azt, hogy mi, hölgyek ne lennénk mindenre elszántak annak vonatkozásában, hogy minél fiatalosabbnak tűnjünk. Alig 20 évesen az ember lánya nem veszi komolyan a korai ráncokat érintő megjegyzéseket, aztán, amint átléptük azt a bizonyos tripla X-et, a ráncok és az öregedés folyamatának egyéb unszimpatikus jelei, mintha varázsütésre tennék: sorra megjelennek rajtunk, különös tekintettel az arcbőrre.

Szerencsére azonban van egy-két olyan jól bevált fogás, amivel akár egy tízest is egész nyugodtan lefaraghatunk az aktuális korunkból – ráadásul minimális anyagi befektetéssel. A szakemberek azt tanácsolják, ha sokáig fiatalosak szeretnénk maradni, együnk sok szőlőt, ugyanis annak egyik hasznos összetevője, a szorbit belülről fejti ki a hatását, és tartja üdén, frissen az arcbőrünket. Sokan tartják úgy, hogy a hölgyek kezei roppant beszédesek, már ami az adott nő korát illeti.

A kéz finom bőrfelülete talán még az arcbőrnél is korábban kezd ráncosodni, így igyekezzünk megtenni a megfelelő lépéseket ennek elkerülése érdekében. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nos, használjunk krémet, különösen nyáron, a kánikula napjai során, és ha tehetjük, a műkörmösnél tett látogatásokkal is csak csínján bánjunk, ugyanis a szakember által használt UV LED lámpa is öregítő hatással bír. Az étrendünk megváltoztatása is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hány évesnek néznek minket az emberek. Próbáljunk hetente legalább kétszer halat fogyasztani – a legjobb, ha ez a halféle a lazac.

Az Omega-3 zsírsavakban gazdag lazac nemcsak a memóriánknak tesz jót, de az arcot is üdévé varázsolja. A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni – tudják ezt nagyon is jól a kortalannak tűnő ázsiai hölgyek is. A tiszta víz és a gyógyteák hidratálják és feltöltik a bőrt, így a kellemetlen ráncok megjelenése is várat magára. Amennyiben nem ódzkodunk az anyagi befektetéstől, csak és kizárólag jó minőségű arckrémet vásároljunk. Bár a hialuronsavas szérumok valóban nem a legolcsóbbak, a hatásukban messze maguk mögött hagyják a hagyományos társaikat – ráadásul akár megelőzésként is alkalmazhatjuk azokat.

Végül, de nem utolsó sorban álljon itt egy pro-tipp, méghozzá sminkesektől: ha fiatalabbnak szeretnénk látszani a valódi korunknál, ne használjunk mélyvörös rúzst! Lehet, hogy épp ez a kedvenc színünk, esetleg az passzol a ruhánkhoz, de az igazság az, hogy csak nagyon keveseknek áll igazán jól, és bizony sápasztja, illetve öregíti a legtöbb arcot. Ha azonban a vörös egy barátságosabb árnyalatát applikáljuk, mint például a rózsaszín vagy az enyhe piros, azonnal üde tavaszkirálynővé avanzsálunk!

« Az ezerarcú bogáncs, a hétköznapok szuperhőse
Egészség – lelki okai is lehetnek a hátfájásnak? »