Csalafinta fogyókúrás tippek rafinált hölgyeknek Téma: Fogyókúra-Diéta

Tagadhatatlan, hogy a hölgyek mindent képesek elkövetni az álomalak eléréséért folytatott harcban. Így volt ez több ezer évvel ezelőtt is, és – ha addig az emberiség el nem pusztítja saját magát- így lesz ez sok-sok száz év múlva is. Az urak sokszor szemöldök- ráncolva tekintenek ezekre az erőfeszítésekre, mondván, ők e megpróbáltatások felére sem lennének képesek, sem más, sem a saját maguk kedvéért. A szebbik nem képviselői pedig egyik trendi, csodának kikiáltott fogyókúrát „űzik” a másik után, még abban az esetben is, ha az adott módszer teljesítéséhez az egész addigi életüket – annak minden szokásával együtt- fel kell rúgniuk.

Szerencsére azonban van néhány egyszerű és nagyszerű furfangos tipp, amelyeket megfogadva szenvedés és önfeláldozás nélkül is lefaraghatunk a kilóinkból, méghozzá roppant hatékonyan! A tapasztalat azt mutatja, az egyik leggyakoribb banánhéj, amin a nők elcsúsznak a diéta alatta, az a bizonyos túlevés. Ha túlkapás nélkül szeretné élvezni a tányérjára kerülő étel ízét, kössön szalagot a derekára, vagy húzza szorosabbra az övét! Amint feszülő érzést érez, azonnal megszólal az „elég” csengő a fejében, és tudja, eljött az ideje az étkezés befejezésének. A kutatások bebizonyították, ha egy diéta nem sikeres, azt nem minden esetben az elfogyasztott ételek, hanem az italok okozzák. A narancslének és társainak magas a kalória-, illetve cukortartalma, így okos gondolat lehet az említett nedűket hosszú, kecses pohárba önteni.

Az illúziója ugyan megvan annak, hogy a megszokott mennyiséget ittuk meg, a valóságban azonban sokkal kevesebbet, ami az alakunkon is meglátszik, már rövid időn belül. Valljuk be őszintén, a modern kor folyamatosan rohanó emberének nincs mindig ideje kellő fókuszáltsággal étkezni. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy napi rendszerességgel eszünk úgy, hogy közben valami mást csinálunk – például az e-mailjeinket kezeljük vagy a facebook-ot böngészgetjük. „Csak gyorsan legyek túl rajta, aztán had menjek” gondolatiságot ki kell, hogy irtsuk magunkból! Szánjuk megfelelő időt az evésre! Az, aki lassabban, odafigyelősen eszik, kevesebb kalóriamennyiséget visz be a szervezetébe, ám emellett az emésztőrendszerének is besegít a zavartalan működésbe.

Ha úgy tartja a kedvünk, akár időzítőt is állíthatunk magunknak, így egészen biztosan nem fogunk hamarabb felpattanni az asztaltól. A tudósok legújabb kutatása arra mutatott rá, hogy az egyórás forró fürdő ugyanannyi kalóriát éget el, mint a félórás intenzív séta- most pedig mindenki tegye fel magának a kérdést, melyik a kellemesebb a fárasztó munkanap végén? Nasi-imádók, figyelem! A fogyni vágyó rafinált hölgyek jól tudják, nassolnivaló gyanánt nem egy tányérka édességet kell, hogy tartsanak a pulton, mert annak bizony csúnya vége lesz. A kétségtelenül finom, ám hizlaló édesség helyett inkább tartogassuk a kistálkánkat a friss és egészséges gyümölcsöknek.

Jövés-menés közben pedig nyugodtan csipegethetünk, ráadásul bűntudatot sem kell éreznünk a nasi miatt. Amennyiben a családban bevett szokás a nagy vacsorákkal összekötött jó kedélyű hétvégi parti, okos gondolat lehet az asztal végén helyet foglalni. Bizony, annak, aki nem középen ül, kevésbe fókuszált a figyelme a finomságok tekintetében. Könnyen átverhetjük az agyunkat, ha az ételt apró darabkákra vágjuk. Így tudat alatt kevesebbel érjük majd be a megszokott mennyiségnél. Ezek az aranyos, mégis használható trükkök segítenek abban, hogy könnyebben leadjuk azokat a fránya pluszkilókat, ráadásul a diéta sokszor nehéz napjait is mókásabbá, ezáltal pedig elviselhetőbbé teszik.

« Gyógynövények fejfájásra akár az otthoni kiskertből
Rossz szokások, amelyek meghiúsítják a diéta sikerességét »