Arcápolás: ezek az új, menő módszerek! Téma: Életmód

A szépségért mindent. Nem új keletű dolog ez, hiszen elsősorban a hölgyek, de az urak közül is sokan képesek végletekig elmenni a fiatalság megőrzéséért. Van, aki kés alá fekszik, de azért a legtöbben csak kozmetikai szépészetet vállalnak. A vegyipar is számos terméket kínál, de sokan esküsznek a természetes összetevőket tartalmazó készítményekre. Lehet, hogy a természet nem vetekszik a vegyiparral és a késekkel, de módszerei lágyak és emberléptékűek.

Kicsit bizarrul hangzik, de rájöttek, hogy a csiganyál igen hatékony bőrápoló anyagokat rejt magában. A csigafarmokról származó váladék kinyerése során az állatok nem sérülnek, ami sok ember számára fontos szempont a vásárlás előtt. A krémben más növényi összetevők is megtalálhatóak. Ilyen az értékes aloe vera, a shea vaj, zöld tea és gyöngykivonat. A krém ránctalanító hatása csak mellékhatásként érvényesül, ugyanis elsősorban bőrhibák korrigálásában és sebek gyógyulásában nyilvánul meg jótékony ereje.

A Távol-Keleten ismerték fel először a csiganyál ezen hatásait és kezdték el rendszeresen alkalmazni. Természetesen, az ilyen dolgok nem sokáig maradnak titokban a szépülni vágyók előtt. Ehhez az is hozzájárul, hogy világunkban az információk igen gyorsan körbeutazzák a bolygót, de az emberek is sokkal többet utaznak, mint régen.

Ezáltal nagyon sok dolog kerül a nyilvánosság elé. A krém használata nem tér el a szokásos használattól, zsírtalanított, megtisztított bőrre kell felvinni legalább reggel és este, de napközben sem árt. Arcmaszkként is ajánlott a használata, hiszen így tovább marad a bőrön és több ideje van felszívódni. A test bármely részén alkalmazható, ahol valamilyen bőrhibát szeretne az ember eltüntetni. A csigakrém mellett a 24 karátos aranyat tartalmazó arcmaszk is sokat javít a bőr állapotán.

Az arany a legjobb vezető, ami a bőrön is szemmel látható eredményeket produkál. Ezt a maszkot 15-20 percig érdemes a bőrön tartani, hiszen ennyi idő alatt jól be tud szívódni az alsóbb rétegekbe is. Az alsó rétegekben található szövetek simítják ki a bőrfelszínt.

« Hétköznapi vámpírjaink ‒ akik ellen a fokhagyma sem hat
Narancsbőr kezelés három lépésben »