A feng-shui nagy szerepet kap a lakberendezésben Téma: Feng Shui

A keleti kultúrákban több ezer éves hagyománnyal rendelkező szokások mára megjelentek az európai országokban is. Tipikus példaként a lakberendezés terén használt feng-shui említendő. A legnagyobb jelentősége a harmonikus élettér megalkotásában van.

Mindent úgy kell kialakítani, hogy a csí szabadon tudjon áramolni, ami az életenergia. Ennek megfelelően kell megválogatni a bútorokat, tájolni a helyiségeket. Az alapnézet szerint nem jó szögletes elemek alkalmazni, mert azok megakadályozzák a csí akadály nélküli áramlását.

A víz és a tűz a feng-shui legfőbb két eleme, ami a yin és a yang. A víz alkotóelem a nőiességet jeleníti meg, míg a tűz a férfias oldalt.

A lakberendezés terén a Baguas térkép segítségével tudjuk otthonunkat a lehető legharmonikusabban berendezni. Nyolc részre van osztva, melyek a következő elnevezéseket viselik: karrier, barátok, gyermekek, szerelem, hírnév, gazdagság, egészség, bölcsesség. Mindig úgy kell használni, hogy a karrier legyen a bejárati ajtó felől.

A feng-shui meghatározza, hogy ehhez a nyolc területhez miként kell elrendezni az ott található tárgyakat és milyen színűek legyenek, hogy azok ne akadályozzák az életerő áramlását.

Lényeges a rend szerepe a feng-shui módszerrel kialakított lakásban. Ha körülöttük rend van, akkor a lélekben is minden a helyére kerül. A helyiségek, a berendezési tárgyak és a bútorok kialakítása, elhelyezése mind a makrokozmosz rendszerét képezik le saját otthonunkban.

Ma már nagyon sok belsőépítész és lakberendező is alkalmazza ezt a módszert, hiszen nagyon népszerűvé vált Magyarországon is.

« Orion távirányítók nagyon kedvező árakon
A rendszeres jóga pozitív hatásokkal jár »