A rendszeres jóga pozitív hatásokkal jár Téma: Jóga

A keleti meditációs gyakorlatok a nyugati társadalomban is egyre nagyobb szerephez jutnak. Az ősi Indiából származó és a buddhizmushoz, hinduizmushoz köthető jóga legfontosabb feladata a test és a lélek közti egyensúly megteremtése. Számtalan ággal rendelkezik, melyek közül a hatha vált az egyik legnépszerűbbé.

Megfigyelhetőek a meditációs gyakorlatok során a tradicionális elemek, melyek spirituális jelleggel vegyülnek, mint pl. a mantrák ismételgetése. A meditáció középpontjában a koncentráció áll és a légzés szabályozása.

Nagy szerepe van abban, hogy az ember valójában egyensúlyba kerüljön önmagával és felszabadítsa a szunnyadó energiákat a testben. Megfigyelhető, hogy aki rendszeresen végez ilyen meditációs gyakorlatokat, az sokkal kreatívabb és sikeresebb lett. Képes lesz elfogadni önmagát, és ezáltal a céljait, álmait is el tudja érni.

A jóga mozgásgyakorlatokból is áll, melyek közben az ember teste egy bizonyos alakot vesz fel mindenféle erőlködés nélkül. Ezeket a testhelyzeteket nagyon könnyen el lehet sajátítani, melyek a lelki felüdülésen túl az izomzatra is nagyon jó hatással vannak.

A meditációs gyakorlatok menetét, a helyes testtartás és a koncentrációt el kell sajátítani, be kell gyakorolni.

A napi rendszerességgel végzett jóga gyakorlatok az ember egészségére, idegrendszerére és gondolkodás módjára is pozitív hatással vannak. Az egyén mindennapjaiban az életigenlő magatartás lesz megfigyelhető.

Ha még nincsen tapasztalatunk a jóga terén, akkor érdemes felkeresni egy mestert, aki bevezet a testi-lelki egyensúly helyreállítását megcélzó meditációs gyakorlatokba.

« A feng-shui nagy szerepet kap a lakberendezésben
Babaúszás a babák fejlődése érdekében »