Miért fogyasszunk rendszeresen mandulát? Téma: Egészség

Mindnyájan az egészséges, hosszú, boldog élet titkát kutatjuk. Bár e kétségkívül izgalmas kérdésre mi sem tudjuk a választ, azzal viszont tisztában vagyunk, hogy a mandula rendszeres fogyasztása közelebb visz minket a megoldáshoz. Mi történik a szervezetünkkel, ha napi rendszerességgel fogyasztjuk ezt a finom, egzotikus gyümölcsöt? Jelen cikkünkben ennek jártunk utána! Kezdjük egy kis ismertetővel. Az ízre és illatra is roppant markáns mandula tele van a szervezetnek nélkülözhetetlen antioxidánsokkal és E-vitaminnal.

Az orvosok megállapították, hogy azoknak a személyeknek, akiknek nagyon problémás a bőre, és már évek óta küzdenek hiábavalóan az aknéval és a kellemetlen pattanásokkal, a szervezetükben meglepően kevés az E-vitamin, így az esetükben indokolt a rendszeres mandulafogyasztás. A bőr már rövid távú alkalmazás során jóval feszesebbé és egészségesebbé válik. A mandula ezen kívül jó hatással van a koleszterinszintre, így kifejezetten ajánlott azoknak a betegeknek, akik a cukorbetegség 2-es típusától szenvednek.

Az energiaszintre is pozitívan ható gyümölcs egyébként az éppen frissen szült édesanyák nagy kedvence, természetesen nem minden ok nélkül. Sokan ugyanis azt állítják, hogy a szülés alatt meggyötört test könnyebben tud a rendszeres mandulafogyasztás mellett regenerálódni, arról nem is beszélve, hogy állítólag a nem túl esztétikus, a hölgyeknek sok-sok fejfájást okozó striák is elhalványulnak, ha heti több alkalommal kerül mandula a tányérunkra.

Sőt, egyesek egyenesen odáig mennek, hogy kijelentik, a kismamaságukat „töltő” anyukák pozitívan befolyásolják a csemetéjük szellemi képességeit, amennyiben szívesen és sokszor választják a szóban forgó gyümölcsöt nassolnivalóul. Végül, de nem utolsó sorban arról is érdemes néhány szót ejteni, hogyan érdemes fogyasztani a mandulát. A vélemények eltérőek az egyéni ízlés-világ függvényében, hiszen vannak, akik nyersen, pirítva vagy beáztatta fogyasztják azt a legszívesebben – a lényeg, hogy a mandula legalább kétszer-háromszor része legyen hetente a napi nassolnivalónknak.

« Család és karrier egyszerre? Megmutatjuk, hogyan!
Folyton facbook-ozó édesanyák, figyelem! »