Fogyókúrás tippek a tea erejével Téma: Fogyókúra-Diéta

Hamarosan itt a nyár! A jó idő és a bikini szezon rohamléptékű közeledésének azonban nem mindenki örül. Azok a hölgyek ugyanis, akik a pluszkilók okozta kisebb lelki bajoktól gyötrődnek, bizony nem érzik jól magukat a bőrükben, és a nyár, illetve a lenge ruhák gondolatára is szorongani kezdenek. A tapasztalat azt mutatja, a legtöbb diéta nem váltja be a hozzá fűzött reményt, ha nem támogatjuk meg azt furfangos, sokat próbált ötletekkel. Abban az esetben, ha minden erőfeszítése ellenére sem akarnak a testéről leolvadni azok a fránya kilók, ez a cikk Önnek íródott. Mi most fellebbentjük a fátylat a teafogyasztás és a sikeres fogyókúra kapcsolatáról.

Nos, azt minden fogyókúrázó jól tudja, mennyire fontos a megfelelő tápanyagok bevitele melletti vízfogyasztás. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a tea is roppant fontos szerepet játszik a sikeres fogyókúra tekintetében. A kutatások arra világítanak rá, hogy a zöldtea a párját ritkítja a fogyókúrás tippek táborában, hiszen kis túlzással ugyan, de leolvasztja rólunk a felesleget, arról nem is beszélve, hogy remek méregtelenítő hatással rendelkezik. A zöld tea felgyorsítja az anyagcserés folyamatokat, aminek köszönhetően a fogyás is hatékonyabb, illetve gyorsabb lesz majd. Ha képesek lennénk az időutazásra, és visszalátogatnánk az ősi Kínába, azt látnánk, hogy az emberek előszeretettel kortyolgatják a kombucha gombából nyert italt, a kombucha teát.

Ez az első hallásra kissé bizarr ital rendkívül jó hatással van az egészségünkre. A szóban forgó ital híresen jó harmóniateremtő, hiszen jótékony befolyással bír a hormonjainkra, de emellett besegít az emésztési folyamatokban is, ráadásul B-vitaminban gazdag és sokan csak energia-bombaként ismerik. Ha „csak” ennyit tudnánk a kombucha teáról, már érdemes is lenne azt fogyasztani, ám az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy a különleges aromájú ital a fogyás folyamatait is nagymértékben felgyorsítja, hiszen ecetsavat tartalmaz. A fogyókúra a legtöbb esetben ott „csúszik” el, amikor a farkasétvágyunkat nem bírjuk már tovább türtőztetni, és nekiesünk a hűtőszekrénynek – jöjjön, aminek jönnie kell.

Abban az esetben viszont, ha a fogyókúrás tippek keretein belül borsmentateát kortyolgatunk, az étvágyunk nagymértékben csökkenni fog. Az említett folyadék emellett méregtelenítő hatással is rendelkezik, és az íze is nagyon finom. Pro-tipp az álmatlanságban szenvedőknek: a borsmentából készített tea nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, így nagy segítségére van azoknak az elkeseredett személyeknek, akik valamilyen oknál fogva képtelenek a nyugodt alvásra. A manapság oly nagy népszerűségnek örvendő oolong-tea is kiválóan hat az anyagcserére, s mint olyan, felgyorsítja a fogyókúra folyamatát. A különleges ital energetizálja a szellemet és a testet, és jótékony hatással van a vércukorszintre is.

Bár nem sokan ismerik, a fogyókúrázók legtöbbje előszeretettel választja az oolong-teát a mindennapok során. Végül, de korántsem utolsó sorban érdemes néhány szót ejteni a fehér teáról is. A fehér tea egyébként több tekintetben is kiemelkedik a hagyományos társai közül – egyrészt a csomagolását megelőzően a napon szárítják, másrészt pedig nincs olyan tea, aminek a katekin tartalma magasabb lenne, mint a fehér színéről elnevezett teának. A tea nemcsak a fogyást gyorsítja fel, de elejét veszi a problémának, és megakadályozza a zsírsejtek kialakulását. Emellett pozitívan hat az emésztőrendszerre és a vérnyomásra is. Amint azt láthatjuk, ha a fogyókúrát megtámogatjuk néhány finom bögre teával, a várt eredményt hamarabb tapasztalhatjuk, arról nem is beszélve, hogy jót teszünk a szervezetünknek is.

« Kellemes sportolási lehetőség
Nagyszerű választás a Huawei MediaPad 10 fhd »