Az albérleti szerződés főbb elemei Téma: Ingatlan

Az albérleti szerződés elkészítése elengedhetetlen feladat, ha az albérlők beköltöznek az adott ingatlanba. A szerződésben meg kell adni a főbérlő és az albérlő személyes adatait, rögzíteni kell a bérleti díj fizetésének módját és határidejét.

A .com felületén látható, hogy a hirdetésekben megtalálható ingatlanok kibérlésekor milyen szerződést készítenek a főbérlők. A szerződésben a kötelezőelemeken kívül egy melléklet is megtalálható, ami tartalmazza, hogy az ingatlan átvételekor, milyen bútorok voltak a lakásban. Éppen ezért a szerződésben meghatározásra kerül, hogy milyen eljárást alkalmaz a főbérlő, ha az adott bútorok eltűnnek, illetve rongálódnak.

A .com oldalon látható továbbá az is, hogy a szerződésben megtalálható, hogy mi történik, ha az albérlő nem fizeti a lakbért és a rezsit. A szerződésben látható a szerződéskötés ideje, valamint a szerződés lejártának ideje is. Megtalálható a dokumentumban, hogy miként mondható fel a szerződés és mikor kerülhet sor kiköltöztetésre. A .com felületen megtalálható információkat érdemes elolvasni szerződéskötés esetén, hiszen látható, hogy milyen személyes dokumentumok másolatára lesz szükség.

« A testépítő webáruház Önnek is tetszeni fog
Szükség van az angol szintfelmérőre »