Ámuljon egyet Szlovénia csodálatos tájain: Muraszombat Téma: Utazás

Azok, akik városban élnek, gyakran vágynak a háborítatlan csendre, a tiszta levegőre és arra, hogy minél kevesebb embert lássanak maguk körül. Hiszen az állandó zaj és zsongás, már önmagában is fárasztó. Amikor valaki először idejön az első napokban tapasztalt csend mindenkit meglep.

Sokaknak azért jelent élményt aludni az Őrségben, hiszen itt senki sem ébred arra, hogy szirénázik az autó, vagy egy éppen parkoló autóból dübörög a rádió. Itt hallani lehet a csendet. Kevésbé ismert ez a vidék a kirándulók és a nyaralók körében, noha rengeteg szépséget rejt. Egyrészt a dimbes-dombos a táj, amely erdőkkel borított, másrészt az egyedi hangulatú falvak, amelyeket érdemes megnézni.

Kiváló vidék ez kerékpártúrákra is, amelyek után mindenki jót tud aludni az Őrségben. Aki esetleg nem hozott magával, annak gyakran tudnak a háziak biztosítani. Lehet, hogy nem a legszuperebb felszereltségűt, de arra jó lesz, hogy a környéket bejárja vele az ember.

A kiadós túra után pedig biztos, hogy mindenki jót fog aludni az Őrségben. A szlovén határhoz közeli országrész lankái, tavai a tikkasztó nyári hőségben is kellemes hőmérsékletűek. 

« Hosszú élettartamú gitár húrok
Mit tartalmaznak a belső ajtó árlisták? »