A szexológus felkeresése is lehetne természetes Téma: Életmód

Magánéleti, munkahelyi problémákkal egyre többen fordulnak specialistához azonban az intim jellegű gondok még mindig elég nagy tabunak számítanak. Pedig a szexuálterapeuta is ugyanolyan szakember, mint a pszichológus, csak egy sokkal kisebb területre specializálódott.

Persze a szexualitásról nehezebben beszélnek az emberek, mint egy arrogáns főnökről vagy a szülőkkel való rossz kapcsolatról, de ezt valójában csak a társadalom ülteti beléjük. Még a mai felvilágosult világban is szexről, főleg az ezt illető problémákról társalogni ciki és sokak által elítélendő is.

Holott itt is igaz, hogy néha elég kimondani hangosan, mi a gond, és máris más szemszögből láthatjuk a dolgot, és akár magunk is megbirkózhatunk vele. Ha pedig nem, akkor ott van a szexológus, aki segít rávilágítani a különféle bajok gyökerére. A szexuális jellegű gondok feloldásához általában nincs szükség hetekig, hónapokig tartó terápiára, sokszor már egyetlen szexuálpszichológusnál tett látogatás is elegendő ahhoz, hogy a pozitív változás felé vezető útra lépjünk.

« Lego játékok minden választékban a gyermekek örömére
Gluténmentes liszt jó áron »