A reiki egy népszerű gyógyítási módszer Téma: Életmód

A természetgyógyászat terén nagy szerepe van a spirituális gyakorlatoknak. Japánban született meg a reiki, megközelítőleg száz évvel ezelőtt. Lényegében a gondolatok összpontosítása során termelődő energiával végzett gyógyítást jelent.

A távol-keleti országokon kívül mára Európában is nagy hagyománya lett az univerzális gyógyító energia használatának.

A reiki kitalálója, a japán Mikao Usui elhatározta, hogy mindenképpen megfejti azt, hogy régen miként tudott Jézus és Buddha gyógyítani. Erre kidolgozott egy módszert, amely vallástól teljesen független.

Lényegében a reiki során az univerzális energiát rajtunk keresztül kézrátétel segítségével közvetítjük egy másik ember felé. Az egész rituálénak speciális formája van, melyekhez ismernünk kell a kéztartási pozíciókat és a mantrákat.

Emellett a saját csakráinkkal is tisztában kell lennünk, melyek valójában a saját energia központjaink. Távolban lévő személyt is lehet ezzel a kézrátételes energiaküldéssel gyógytani.

Lényeges kiemelni azt, hogy leginkább a betegségek megelőzésében lehet nagy szerepe, hiszen rendkívül jól oldja a stresszt és ezáltal erősíti az immunrendszert is, illetve növeli a kreativitást.

A módszert nem lehet könyvekből elsajátítani, így mindenképpen fel kell keresni egy tanfolyamot, melynek során megtanítják, hogy miként hangolódjunk rá az energiaáramlásra és azt hogyan adjuk át másnak. A tanfolyamok általában több hónaposak, melyek mindig egy tisztulási folyamattal kezdődnek. Reiki mesterré csak több éves gyakorlás után lehet válni.

« A kivetítős óra nagyszerű lehetőség
Macska fekhely, amit minden cica imád »