A gyógynövények szerepe az orvoslásban Téma: Egészség

Megfigyelhetjük, hogy az idősebb emberek sokkal egészségesebbek, főleg, akik falusi környezetben élnek. Pedig ők nem szednek be annyi orvosságot, mint a fiatalabb generáció. De akkor mégis mi a titkuk? Talán a gyógynövények használata lehet megoldás a kérdésre.

Ugyanis ők még ismerik a növényekben rejlő gyógyító erőt. Pedig nem is ismerik a hatóanyagok pontos tudományos megnevezését, sőt az összetételét sem. De a népi megfigyelések és a hagyományok miatt tudják, hogy a gyógynövények közül melyik milyen betegség kezelésére használható.

Így nincs szükségük a mesterségesen előállított hatóanyagokra, hiszen csak kimennek a kertbe vagy a mezőre, és begyűjtik a szükséges füveket. Sokszor meglepődnénk, ha tudnánk, hogy az általunk csak gyomként aposztrofált növény milyen nagy hatással van az egészségünkre.

A gyógynövények használata ma már azonban az alternatív orvoslásban is egyre népszerűbb és nagyobb jelentőséggel bír. Szerencsére ma már egyre több szaküzletben és webáruházban beszerezhetőek ezek a természetes készítmények, így azok is kipróbálhatják, akiknek nincs kertjük, hogy onnan gyűjtsék be ezeket.

« Katalógus nyomtatás vállalkozások számára
Mesefigurás utazótáskák kicsiknek »