A gyógynövények a mai orvostudományban Téma: Egészség

Nem minden ember van tisztában a mai orvostudomány működésével. A legtöbben csak a hagyományos és az elfogadott módszerekben bízunk. Sokan azonban alternatívák és kiegészítők után néznek. Itt jönnek képbe a gyógynövények. Gyógynövényeknek nevezzük általában azokat a növényeket, amelyeket a bennük lévő hatóanyagok miatt használnak fel az emberek gyógyítási célokra. Már a rómaiak is ismerték a gyógynövények hatásait és aktívan használták is őket.

Ezen növények általában fájdalomcsillapító, bódító hatású, serkentő és szabályzó hatásaik miatt használatosak. Rengeteg különböző gyógynövény létezik a mai világban. Ott van például a tavaszi hérics, amely szívműködést szabályzó, izzasztó, vizelet elhajtó, hashajtó hatású. A benedekfű például Emésztést serkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatású. Rengeteg különböző hatású gyógynövény létezik. Ezek azonban csak mellékes addícióként foghatók fel. A valód betegségek kezelésére nem elegendő a hatásuk. Éppen ezért fontos megérteni, hogy a gyógynövények nem érnek fel egy mai orvosi ellátás szintjével.

Egy törött lábat a gyógynövények nem fognak összeforrasztani. Azt sínbe kell tenni, begipszelni, hogy gyógyulhasson. A gyógynövények mindenképp hasznosak lehetnek, azonban nem képesek helyettesíteni egy kórház felszereltségét. Sok fejletlenebb közösség és törzs manapság is gyógynövényeket használ a gyógyításra. Ez kulturális és fejlettségi okokból származtatható. A betegségek e közösségek esetében sokkal komolyabb problémát jelentenek, mint egy fejlett civilizáció esetében.

« Melyek a biorezonanciás dohányzás leszoktatás előnyei?
Hatékony és egészséges méregtelenítés »