5 gyógynövényes tea az egészség és a szépség jegyében Téma: Egészség

Manapság a nagymamáink idejében oly nagy népszerűségnek örvendő gyógynövényes teák és hasonló készítmények újra a reneszánszukat élik. Ezen tulajdonképpen nem is lehet csodálkozni, tekintve a szóban forgó teák fantasztikus hatását a szervezetünkre nézve. Korábban a gyógyteákkal kapcsolatban mindenki azonnal a fogyókúrára gondolt, ám ma már tudjuk, a növényi eredetű italok jótékony befolyással bírnak az egészségünkre, és a szépségünkre is. Jelen cikkünkben mi összeszedtünk 5 olyan gyógynövényes teát, amit kipróbálva garantáltan bizalmat szavazunk az ilyen jellegű italoknak. A kakukkfű tea rengeteg helyzetben a hű társunk lesz a bajban, legyen szó a menstruációs görcsök enyhítéséről, a megfázással járó láz és köhögés legyőzéséről vagy az álmatlanság leküzdéséről.

A kakukkfű köztudottan vitamin bomba, így az immunrendszerünket is hatékonyan megtámogatja az őszi-téli influenza-szezonban. A vélemények megoszlanak arról, milyen napszakban érdemes fogyasztani az említett italt, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy a reggeli órák tökéletesen alkalmasak a kakukkfű tea kortyolgatására, hiszen ezáltal a lelkünk és a szellemünk is felfrissül, késszé téve minket az előttünk álló nap próbatételeire. Sokak kedvence, a kamillatea közismerten jó az álmatlanság ellen. Valóban, egy csésze illatos kamillatea kortyolgatása közben jogosan érezhetjük, hogy majd’ leragad a szemünk, viszont az ital ennél jóval többre is képes, hiszen hatékonynak bizonyul az emésztési zavarok kiküszöbölésében is.

Bár a gyerekek nem rajonganak az ízéért, a felelősségteljes szülők előszeretettel itatják a teát a kis lurkókkal, különösen a hideg idő beköszöntével – immunerősítő gyanánt. Szintén lefekvés előtt ajánlják fogyasztani a levendulateát, amely hathatósan csillapítja a feldúlt elmét és lelket is, ám ezen kívül a légúti megbetegedéseknek is megálljt parancsol. A levendulás készítményeknek egyébként nagy népszerűségük van manapság, amihez a szóban forgó növény semmihez sem hasonlítható, kellemes és egzotikus illata is hozzátesz. Ha már gyógynövényes tea, nem hagyhatjuk ki a listánkról a citromfüves italt sem.

A citromfűről szívesen hisszük azt, hogy elűzi a rossz álmokat, nyugodt és kellemes alvást biztosít, de az bizonyított tény, hogy a kellemetlen betegségek ellen, mint a megfázás és az influenza, alig akad párja. Reggel, este és napközben is nyugodtan fogyaszthatjuk, amikor csak kedvünk szottyan hozzá. Végül, de korántsem utolsó sorban, érdemes említést tenni a gyömbérteáról is. Az említett készítményt sokan utazási-italként tartják számon, hiszen remekül enyhíti az émelygést, a hányingert, a fejfájást, emellett pedig a háborgó gyomrot is remekül csillapítja. Azoknak a személyeknek, akik szeretnének felszedni néhány kilót, a gyömbértea tökéletes választásnak fog bizonyulni, hiszen fokozza az étvágyat.

« A fali kéményes gázkazánt online megrendelheti
Néhány szóban az emésztőrendszer működéséről »