2020 leghatékonyabb diétái Téma: Fogyókúra-Diéta

A nyár közeledtével egyre több hölgy mustrálgatja kritikusan a tükörképét. Ahogy közeledünk ugyanis a strandszezonhoz, egyre többekben merül fel a tökéletes „beach-body” gondolata – mondjuk ez nem is lehetne máshogyan, tekintve a különféle médiumok irtózatos hadjáratát. Minden újság, a tévében a reklámok, sőt, még a netes cikkek is –mint amilyen ez is- arról szól, hogyan lehetnénk még csinosabbak/fittebbek/egészségesebbek. Persze a nyár a strandról és a felesleges textil ledobásáról szól, ezt tudja mindenki – hiszen a csapból is ez a téma, illetve az egekig magasztalt, csodadiéták és praktikák folynak. A könnyed diétákkal nincs is semmi gond, hiszen egy kis méregtelenítés időnként mindenkire ráfér, viszont a legtöbb fogyókúra bizony szörnyen önsanyargató.

Mi jelen cikkünkben, kifejezetten a nyári kánikula jegyében, összeszedtünk néhány valóban okos és betartható diétát, amelyek ráadásul eredményesek is. Íme, 2020 legtutibb diétái! Gondolkodott-e már azon, vajon honnan nyerik a ragyogó bőrüket, az örökkévalónak tűnő fiatalságukat és a csodás alakjukat a mediterrán emberek? Nos, az eddig titokban tartott rejtély most napvilágra került: az egészséges étrendjük ugyanis a „ludas”. A mediterrán országok szülöttei ugyanis halfélékben gazdagon táplálkoznak, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak rendszeresen, amit ráadásul sok-sok liter friss vízzel locsolnak meg.

Nem is csoda, ha a spanyol vagy az olasz hölgyek oly bámulatosan vonzók, az urak pedig 50 felett is fiatalosan fittek! Hála a mediterrán diétának, ami a fent említett elemekből tevődik össze, mi is bombaformába hozhatjuk magunkat – éhezés és felesleges szorongás nélkül. A vörös hússal azonban csínján kell bánni: maximum heti egyszer hódolhatunk ilyen jellegű húsimádatunknak. Napjaink másik sztárdiétájának számító módszere az úgynevezett DASH diéta.

Az amerikai születésű eljárás kifejezetten azoknak jó, akik magas vérnyomástól szenvednek, illetve azoknak, akik szívbetegek. Az egészséges szív diétájaként ismert kúra természetesen azoknak is jótékonyan kamatoztatható, akiknek az égvilágon semmi bajuk, csupán néhány fölösleges kilótól szeretnének megszabadulni. A DASH lényege a zsírszegény ételek beépítése a mindennapjainkba, illetve a só nélkül való étkezés. Aki a DASH diétát választja „társául”, bizony az alkoholról is le kell, hogy mondjon.

Kevés polgárpukkasztóbb jelenség van kerek e földön, mint a vegán diéta. Sokakat már csak azért is ver ki a frász a vegán szó hallatán, mert a szóban forgó irányzat képviselői, finoman szólva is, túlzásba viszik a máshogy gondolkodók ostorozását. Mindennek ellenére a vegán diéta lehet jó is, ha pedig alkalomadtán mondunk le az állati zsiradékról, tulajdonképpen alapos méregtelenítésben részesítjük a szervezetünk, és gyorsan fogyni kezdünk.

Végül, de nem utolsó sorban, ejtsünk néhány szót 2020 nagy kedvencéről is, a flexitariánus diétáról. Ez a módszer nemcsak azért fantasztikus, mert gyorsan és hatékonyan égeti le rólunk a fölösleges kilókat, de a bolygónk szempontjából is az egyik „legkörnyezetbarátabb” megoldásnak bizonyul. Az a személy, aki bizalmat szavaz a flexitariánus diétának, nagyon kevés húst fogyaszt. Hasonlít ez a módszer a vegán diétára, de abban mégis különbözik, hogy néhanapján enged egy kis húsfogyasztást, ami, valljuk be, szükséges az egészségesen fejlődő szervezet számára.

« Gyógynövények- a veszély talán a kiskertből les ránk?
Nyárigumi tesztek azoknak, akik tapasztaltak a vezetésben. »