A férfilélek féltve őrzött titkai Téma: Életmód

A szebbik nem képviselőiről köztudomású, hogy jóval érzékenyebbek, mint a teremtés koronái. Persze ez nem jelenti azt automatikusan, hogy a férfiaknak ne lenne emocionálisabb oldaluk – sőt! Ezen az oldalon többször foglalkoztunk már a női lélek rejtelmeivel – most kivételes módon a másik fél oldaláról közelítjük meg a kérdést: mit rejt a férfilélek? Ahogy nekünk, hölgyeknek szükségünk van a kedves szavakra, úgy az erősebbik nem képviselőinek is jólesik az odafigyelés.

Ha a kapcsolatot komolyan gondoljuk, és azt akarjuk, a másik fél is elégedetten hajtsa a fejét este nyugovóra, minden nap tegyük fel ezt az egyszerűnek tűnő kérdést: hogy vagy? Ez a kedves gesztus többet rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen nemcsak egy szimpla kérdést takar, hanem üzenetet hordoz. A jó kapcsolat titka a rendszeres kommunikáció, így még a legelfoglaltabb nyüzsgős nap végén is fordítsunk időt a minőségi beszélgetésre.

Akarva, akaratlanul, a hosszú távú kapcsolatok egy idő után sajnos ellaposodnak. Ebben az életszituációban hajlamosak vagyunk természetesnek venni a másik fél udvariasságát, és elfelejtünk köszönetet mondani. Az ágyba vitt kávé vagy reggeli, esetleg, ha a párunk kérés nélkül kitakarít, vagy bevásárol, mind olyan dolgok, amelyeket köszönetnyilvánítással ajánlott meghálálnunk. Bár magától értetődő, hogy a feleknek kedvesnek kell lenniük egymással, ez nem azt jelenti, hogy az apró figyelmességeket szó nélkül kell fogadni.

A férfiaknak jólesik, ha fontosnak és értékesnek érzik magukat, és ha ezt éreztetjük velük, hogy méltányoljuk a figyelmességüket, az örömszerzés garantált. Bár a teremtés koronái szeretik hangsúlyozni a maszkulin energiájukat, így mindig, minden körülmények között határozottnak mutatják magukat, a valóságban bizony jólesik nekik, ha egy-egy körmönfontabb feladat megoldásához felajánljuk a segítségünket.

Hogy e tétel létjogosultságára rájöjjünk, képzeljük el a fordítottját, milyen jóleső érzés, ha a párunk felajánlja a szolgálatait a vacsora elkészítése vagy a mosogatás során. A kölcsönös segítségnyújtás megerősíti a párkapcsolatot, hiszen a felek tudni fogják, hozzon bármit is az élet, ők mindig számíthatnak a másikra. Az urak rendszeresen és sokat bókolnak a hölgyeknek – de mi a helyzet velünk?

Bizony, a férfiak is igénylik néhanapján a kedves szavakat az öltözékük vagy a frizurájuk vonatkozásában. A nők egymásnak is rengeteget bókolnak, ám ugyanezt a pasik már nem teszik meg, így nekik bizony nincs sok részük a külsejüket illető elismerésből – hacsak mi nem állunk oda néhanapján, és dicsérjük meg őket. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, érdemes nagy hangsúlyt fektetni az érzéseink szavakba öntésére is.

A „szeretlek” szónak hatalmas ereje van, amit egy férfi jobban értékel, mint azt elsőre gondolnánk. Bár a szeretet kinyilvánítása az évek múltával a tettekben érhető nyomon, viszont nem árt –sőt-, ha bizonyos időközönként egy ölelés kíséretében a másik tudtára hozzák, mennyire is hálásak vagyunk a párunk társaságért, szerelméért, közelségéért. A férfiak érző lények, amit sok esetben a „macsó” mítosz nem enged érvényre juttatni – viszont igénylik a szeretetet, a törődést, csakúgy, mint mi, hölgyek.

« A megfelelő kapuvasalat kiválasztása
Új technológiával készült Vredestein téli gumi »